Reet Aus tõi välja uue kollektsiooni

PRESSITEADE
18. november 2022

Reet Aus tõi välja uue kollektsiooni, mis on toodetud rõivatööstuse ülejääkidest. Visuaalse maailma loomine sündis koostöös rahvusvahelise loometandemiga (2006) ning rõivad on esmakordselt saadaval nii Eesti, Soome kui Saksamaa turul.

Kollektsioon keskendub jätkuvalt aeglasele moele ning koosneb mitmekihilistest naiste ning meeste rõivastest. Reet ise kirjeldab protsessi nii: “Selles kollektsioonis on disainid samad nii meestele kui naistele. Eesmärgiks oli leida lahendused, mis sobivad võimalikult paljudele kehatüüpidele. Sellest ka palju kihilisust, vaba kanga langemist ja julget kangakäsitlust.”

Kollektsioon on toodetud rõivatööstuse kangajääkidest Upmade-sertifitseeritud tehases Poolas. “Oleme oma Poola tehase materjalide ning kvaliteediga ülimalt rahul. Kõik tooted vastavad UPMADE seritifikaadi tingimustele, lisaks omab meie tehas ka Global Organic Textile Standard’i (GOTS) ning OEKO-TEX® STANDARD 100 sertifikaate. Euroopa Liidu sisene tootmine aitab veelgi vähendada keskkonna jalajälge,” lisab Aus.

Kollektsiooni visuaalide loomine toimus taaskord koostöös Londonis baseeruva loometandemiga (2006), kuhu kuuluvad Tallinnast pärit Gretchen Lawrence (varasemalt Regret) ja New Yorkist pärit Senegali juurtega Coumba Samba. Kampaania stilistika lõi Lulu Bullock ning pildistas fotograaf Alex Arauz.

Reet Ausi kollektsioon jõuab esmakordselt lisaks kohalikule turule ka Saksamaa ja Soome kliendini. Reet Aus alustas oktoobri lõpus esimese Eesti rõivabrändina müüki Euroopa juhtivas e-kaubamajas Zalando. Zalando on 2008. aastal Saksamaal tegevust alustanud moe ja elustiili online müügiplatvorm, mis tegutseb kokku 25 turul. Reet Aus on üks vähestest väärtustava taaskasutuse (ingl upcycling) brändidest Zalandos.

Reet Aus omandas 2011. aastal doktorikraadi. Doktoritöö fookus oli väärtustava taaskasutuse (ingl upcycling) tootmismudel Trash to Trend. Järgnes omanimelise moemaja loomine. Esimestel aastatel tehti arendustööd tööstusliku upcycling-tootmise alustamiseks ja loodi sertifitseerimis süsteem Upmade. Hiljem avati e-pood ja kauplus Telliskivi loomelinnakus. 2022. aasta algul kaasas Aus Design Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvormil 210 000 eurot. Aus Designi enamusosalus kuulub Reet Ausile. Osanike hulka kuuluvad Inbanki asutaja Priit Põldoja, Rohetiigri eestvedaja Markus Vihma, kindlustusettevõtja Arno Ilves, Aus Designi tegevjuht Kaspar Jõgeva ja Funderbeami investorid. Aus Design valiti mullu Baltimaade kõige jätkusuutlikumate brändide hulka selliste ettevõtete kõrval nagu Auga, Enefit ja Grünfin.

Lisainfo:
Krislyn Valtson
Aus Design
Turundusjuht
krislyn@reetaus.com
+372 5669 4997